Vattenburen värme

Comfortpannor

Comfortpannor 2923 & 2928 har blivit klassiker. Strömsnåla och driftsäkra. De kan till och med användas där det inte finns tillgång på el. Den högsmala konstruktionen gör installationen enkel och att det krävs minimalt med utrymme.

 

Comfortpannorna lämpar sig utmärkt för fjällstugan, sjöboden eller för arbetsbodar och andra lokaler där det inte finns tillgång till el. Till pannorna finns ett brett sortiment med tillbehör som elpatroner och varmvattenberedare.

  

3010 Panna

3010 är Europas mest installerade gasoldrivna värmepanna för vattenburna system. Nästan alla ledande husvagns- och husbilstillverkare erbjuder Alde värmessystem som standard eller som tillbehör. Orsakerna är flera men kan sammanfattas i begreppet "osynlig". Med en 3010 får du värme och varmvatten i många år utan bekymmer. Dessutom får du en riktigt skön och tyst värme som ger komfort och boendekvalitet såväl sommar som vinter.

 
Pannans geniala konstruktion gör att den trots sitt kompakta format har hög kapacitet (upp till cirka 8 Kwatt med el & gas). Konstruktionen med varmvattenberedare som omsluter vattenmanteln gör att du kommer att uppleva att du har en betydligt större varmvattenberedare.

 
Gasdriften gör att det inte krävs någon löpande service på brännaren och att avgaserna är mycket rena. Dessutom är gasbrännare extremt tysta.

 

Gasthermpanna (AGA pannan)

Principen för Gastherm centralvärmesystem är vätskeburen mjukvärme. Värmaren drivs med gasol och är ansluten till en konvektorkrets. Konvektorerna fördelar ut en jämn skön värme i det utrymme som ska värmas upp. Gastherm centralvärme fungerar utan extra pump eller fläkt och är därför helt tystgående och belastar inte batterier under drift. Systemet fungerar pålitligt även vid normal vibration eller lutning i mobila installationer. Anläggningen kan även kompletteras med elpatron och varmvattenberedare.

 

Gasthermvärmarna är mycket lättskötta. Vem som vill kan klara av att hantera driften av värmesystemet. Värmarna är mycket strömsnåla och kräver ingen specialservice. Halvautomaten GTP fungerar med pilotlåga och tänds med inbyggd piezotändare. Helautomaten GTE ansluts till 12 volt och styrs av en rumstermostat.
  

Se vårt sortiment här.

Har du ytterligare frågor så kontakta oss gärna. 

 

 

 

Bild: 14-2928.gif

Bild: 14-2923.gif

 

Comfortpannor

 

 

Bild: 14-3010.jpg

3010 Panna 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild: gte-ny-web.jpg 

Gasthermpanna